Opdrachtgever Gemeente Zevenaar
Contractvorm Engineer & Build
Verwervingswijze Aanbesteding
Oppervlakte BVO 4000m2
Jaar van uitoering 2015-2019
Bijzonderheden Gefaseerd project

BAT gebouw Zevenaar

nieuwbouw & verbouw

Het college van de gemeente Zevenaar heeft dat BINX Smartility de bouw en verbouw van het BAT gebouw tot gemeentehuis mag realiseren. Door middel van een niet openbare aanbestedingsprocedure zijn wij tenslotte als beste uit de bus gekomen. Het plan zal als Engineer & Build opdracht worden uitgevoerd. Zodoende zullen we meedenken in de ontwerpfase alsmede de bouw en verbouw realiseren.

Het BAT-gebouw is ruim 4.000 m2 en zal gefaseerd aangepakt worden. Op installatiegebied zullen er bijzondere duurzaamheidsmaatregelen worden toegepast zoals zonnepanelen en een warmte koude opslag. Zodoende zal de gemeente Zevenaar volledig in haar eigen energiebehoefte kunnen voorzien.

In samenwerking met de opdrachtgever en toetsende adviseurs architect (INBO), constructies (Adviesbureau Tielemans) installatietechnisch (Nelissen), Interieur (Buro Bogaarts Interieurarchitect) en advies en management (BOAG) was BINX Smartility verantwoordelijk voor de uitwerking van het ontwerp. De opdracht is uitgewerkt in een 3D Revit model. Hierin is het Definitief Ontwerp uitgewerkt naar uitvoeringsgerede stukken, zowel bouwkundig, constructief als installatietechnisch. Op installatiegebied zijn er bijzondere duurzaamheidsmaatregelen toegepast zoals zonnepanelen en warmte koude opslag. Zodoende voorziet de gemeente Zevenaar volledig in haar eigen energiebehoefte.

BINX was verantwoordelijk voor het ontwerpen en realiseren van de installatietechnische oplossingen binnen het complex. Het complex is voorzien van een centraal opgestelde bi-valente WKO installatie (>50m3/h), separate klimaatinstallaties (inclusief bevochtiging) voor de archiefbewaarplaats en op het dak is voorzien van > 2.000 PV-panelen. De totale installatie wordt middels een GBS systeem (Priva) gemonitord en bewaakt.  Het totale complex is voorzien van LED verlichting in combinatie met een lichtregelsysteem. Tevens is het complex voorzien van een calamiteitencentrum waarvan de stroomvoorziening gewaarborgd wordt door een centraal opgestelde NSA.

Kunnen wij u helpen?

Vraag het Bas of Bart!

Bas Hommelink

b.hommelink@bi-smart.nl

Bart Wopereis

b.wopereis@bi-smart.nl
Basbart Binx
© Copyright 2021 - bi-smart.nl
Niice Digital marketing Niice Digital Marketing