Opdrachtgever Tilburg University
Contractvorm Engineer en construct UAV GC 2005
Verwervingswijze Niet-openbare Europese aanbestedingsprocedure
Oppervlakte BVO 19.000 m2
Jaar van uitvoering Augustus 2018 - juli 2019

Renovatie Koopmans Building

Tilburg University

Nadat BINX op 13 december 2017 met trots de opdracht voor het renoveren van het Koopmans Gebouw, heeft getekend, is het direct van start gegaan met de Engineering. Juli 2018 is BINX gestart met de uitvoering en de oplevering zal 9 juli 2019 plaatsvinden. Het doel van de renovatie is het realiseren van een modern kantoorconcept dat recht doet aan de kernwaarden van het Koopmans Building en dat moeiteloos de komende 30 jaar voldoet aan de eisen van Tilburg University. Een belangrijk aandachtspunt is de toepassing van een modern en duurzaam elektrotechnisch- en werktuigbouwkundig installatieconcept. Het is de ambitie van Tilburg University om het Koopmans gebouw van het huidige Energielabel G naar minimaal Energielabel C te brengen.  

Monumentale status

natuursteen & steenstrips

Het Koopmans Gebouw heeft een monumentale status. Een heel belangrijk onderdeel van het gebouw zijn de natuursteen en de steenstrips die in de vaste kernen en op de begane grond aanwezig zijn. Deze worden waar mogelijk behouden en indien nodig verwijderd en opnieuw aangebracht.  

Op verdieping één tot en met elf zullen circa 480 kantoren worden gerealiseerd. Op de begane grond bevindt zich de entree en een grote vergaderruimte. Daarnaast worden er op de begane grond en in de kelder een aantal ondersteunende ruimten gehuisvest, hierbij valt te denken aan een goederenontvangst ruimte en een werkplaats.

Laboratoria & Vergaderruimtes

verschillende ruimtes

In de kelder bevinden zich verder een aantal labruimten waar diverse onderzoeken kunnen worden uitgevoerd. Op de 12e verdieping, zullen naast de technische ruimtes een aantal vergaderruimten worden gecreëerd. Momenteel wordt er richting de oplevering gewerkt en is het grootste deel van de verdiepingen gereed.

Kunnen wij u helpen?

Vraag het Bas of Bart!

Bas Hommelink

b.hommelink@bi-smart.nl

Bart Wopereis

b.wopereis@bi-smart.nl
Basbart Binx
© Copyright 2021 - bi-smart.nl
Niice Digital marketing Niice Digital Marketing