Nieuwbouw Saxion Apeldoorn

In opdracht van Saxion heeft BINX Smartility  de nieuwbouw van de Saxion school in Apeldoorn gerealiseerd. De opdracht is verkregen middels een aanbestedingstraject waarbij wij als Meest Economische Inschrijver (EMVI) zijn verkozen.

De toekomstige onderwijsinstelling van Saxion Apeldoorn zal bestaan uit het restant van fabriekspand De Nettenfabriek en een eigentijdse nieuwbouw hier tegenaan. Het bestaande fabrieksgebouw heeft twee bouwlagen, is opgetrokken uit rode baksteen en heeft kenmerkende grote, wit omrande ramen. Het nieuwe gebouwdeel krijgt vier bouwlagen, en is daarmee dubbel zo hoog als het oude deel. De nieuwbouw is hoofdzakelijk aan de noordzijde gelegen en heeft in contrast met het baksteen een uitgesproken ‘modern’ beeld.

Projectarchitect Marko Matic van IAA Architecten fungeerde als architect voor dit project. Door het bijzondere ontwerp van nieuwbouw en bestaande bouw is er een vide gecreëerd van twee verdiepingen hoog, die onderdeel uitmaakt van de ontvangsthal. Deze biedt tevens ruimte voor ontmoeten, werken en eten. Parkeren kan men (gedeeltelijk) onder het gebouw. De ruimte er boven is een zaal waar congressen, lezingen en grotere bijeenkomsten kunnen worden georganiseerd.

Bekijk hier de timelaps:

Opdrachtgever Stichting Saxion
Verwervingswijze EMVI
Jaar van uitvoering 2016
Bijzonderheden Zeer korte doorlooptijd

Het gebouw (bestaand en nieuw) is gericht op een laag energieverbruik. De zonnepanelen op het gebouw leveren daar een belangrijke bijdrage aan. De nieuwbouw is vooral open en licht, maar het gebouw aan de spoorzijde is vrijwel volledig ‘gesloten’, om geluid en warmte buiten te houden.

Woensdag 6 juli 2016 heeft de oplevering van de nieuwbouw van het Saxion in Apeldoorn plaatsgevonden. Dit officiële moment werd bekrachtigd door een handtekening van Hans Wichers Schreur, directeur bureau Vastgoed van Saxion, Marc Wools projectleider bij IAA Architecten en Rob van Duren van BINX Smartility. Het oplevermoment werd gestart met een rondgang door de nieuwe school. De nieuwe school is aangesloten op de oude Nettenfabriek en kenmerkt zich door een open uitstraling met veel glas. Oud en nieuw komen hierdoor op een zeer eigentijdse manier tot hun recht. Bijzonder aan het geheel is dat  BINX Smartility deze complexe bouw in zeer korte tijdsaspect heeft gebouwd naar volle tevredenheid van de opdrachtgever.

Kunnen wij u helpen?

Vraag het Bas of Bart!

Bas Hommelink

b.hommelink@bi-smart.nl

Bart Wopereis

b.wopereis@bi-smart.nl
Basbart Binx
© Copyright 2021 - bi-smart.nl
Niice Digital marketing Niice Digital Marketing