BINX Smartility Experience room

Eeuwenlang was de tekentafel het middel waarop de mooiste gebouwen zijn ontstaan. Langzaam maar zeker werd de tekentafel gedegradeerd naar plek twee en vervangen door computer-aided design, wat vrij vertaald “ontwerpen met behulp van de computer” betekend. De afgelopen jaren heeft de tekentafel weer een trede moeten dalen op de ladder. Door de komst van 3D-modelsoftware kunnen gebouwen geheel in 3D gemodelleerd worden. Momenteel staan wij voor een nieuwe revolutie; Virtual Reality.

Ontwerpen in 3D, BINX Smartility is volledig BIM georiënteerd en maakt gebruik van Autodesk Revit om intelligente 3D modellen te ontwikkelen. Tijdens het BIM-proces wordt veel data gegenereerd. BINX Smartility beschikt over geavanceerde tools die deze data analyseren en omzetten naar bruikbare gegevens. Deze gegevens kunnen worden losgelaten op het model waardoor allerlei situaties en omstandigheden gesimuleerd kunnen worden om zo de impact hiervan te kunnen berekenen. Gebruikers en opdrachtgevers kunnen het 3D model inzien en ontleden maar een echte realistische ervaring ontbreekt: met virtual reality komt hier verandering in!

Building walkthrough, loop door het gebouw alsof het er echt staat. Dit leek enkele jaren geleden nog ondenkbaar maar die gedachte is ruimschoots ingehaald. BINX Smartility beschikt over een Experience Room waarin een 3D model één-op-één omgezet kan worden naar virtual reality. Wie de VR-bril opzet komt in een compleet andere wereld, de virtuele wereld. Het beeld is zo levensecht dat je het niet alleen voelt maar ook denkt dat je door het gebouw wandelt.

Tackel situaties die vanaf tekening en ontwerp moeilijk gezien kunnen worden. Mogelijke risico’s kunnen in kaart worden gebracht en worden opgelost. Complexe handelingen kunnen virtueel worden uitgevoerd waardoor er een betere tijdinschatting gemaakt kan worden voor de planning. Virtueel kunnen ingewikkelde procedures worden getraind, waardoor het risico tijdens de uitvoering in de praktijk wordt beperkt. 
Wensen? Tijdens de virtuele wandeling door het gebouw krijgt de opdrachtgever een realistische indruk en kunnen ontwerpwensen in het model worden aangepast waardoor deze direct zichtbaar zijn in het virtuele gebouw. 

The future is next! BINX Smartility gaat virtual reality en augmented reality samenbrengen in mixed reality waarin virtuele objecten in de “echte” wereld worden geplaatst. Hierdoor ontstaan er ontelbare nieuwe mogelijkheden in de wereld van bouw en installatie.

Benieuwd naar een virtuele ervaring in de Experience Room? Of nieuwsgierig naar ‘The future is next!’? Neem contact met ons op en kom langs in het BINX Smartility werkcafé in Groenlo.

Kunnen wij u helpen?

Vraag het Bas of Bart!

Bas Hommelink

b.hommelink@bi-smart.nl

Bart Wopereis

b.wopereis@bi-smart.nl
Basbart Binx
© Copyright 2021 - bi-smart.nl
Niice Digital marketing Niice Digital Marketing